Izjava o varovanju podatkov

Ta politika varstva zasebnosti in piškotkov velja za uporabnike in spletno mesto www.apartma-tami.si ter njegove podstrani.

Uporabnik je vsaka pravna ali fizična oseba, ki uporablja oziroma obišče spletno stran www.apartma-tami.si

Z uporabo spletnega mesta, uporabnik potrjuje, da se strinja s to Politiko varstva zasebnosti in piškotkov. Uporabnik se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta strinja s spremembami.

Politika varstva zasebnosti in piškotkov opisuje kako zbiramo in uporabljamo osebne podatke in druge informacije, ki jih uporabnik navaja na spletni strani: www.apartma-tami.si

To politiko lahko občasno spremenimo ali dopolnimo. Da boste obveščeni glede sprememb, ki zadevajo vaše osebne podatke, to stran redno obiskujte.

I. VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Osebne podatke uporabnikov skrbno varujemo v skladu z zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov (Uredba EU 2016/679 (GDPR) in Zakon o varovanju osebnih podatkov – ZVOP-1) in politiko varstva zasebnosti in piškotkov. Posredovane podatke uporabljamo samo za namene povezane z našim poslovanjem.

UPRAVLJAVEC OSEBNIH PODATKOV

Upravljavec osebnih podatkov je Okrepčevalnica TAMI, Miloš Blagojević s.p.., Most na Soči 47, 5216 Most na Soči.

OBDELOVALEC OSEBNIH PODATKOV

Upravljavec in obdelovalci osebnih podatkov so medsebojna razmerja in obveznosti opredelili. Obdelovalci nimajo dovoljenja za deljenje osebnih podatkov za njihove lastne, tuje namene ali posredovanje tretjim osebam ali v tretje države.

Upravljalec lahko osebne podatke razkrije organom kazenskega pregona in drugim vladnim organom, če je to pogojeno z zakonodajo ali nujno potrebno za preprečitev, zaznavanje ali pregon kaznivih dejanj in prevar.

ZBIRANJE OSEBNIH PODATKOV

Vrste osebnih podatkov, ki jih zbiramo, vključujejo:

  • Uporabnikovo ime in priimek
  • Elektronski naslov uporabnika
  • Državo uporabnika
  • podatki o bivanju gosta
  • IP naslov uporabnika

Vse prejete podatke bomo uporabili izključno za komunikacijo glede nudenja naših storitev, za opravljanje in urejanje spletnih rezervacij, za zagotavljanje podpore strankam in za oglaševalske dejavnosti v okviru zakonodaje.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Za zagotavljanje varovanja osebnih podatkov izvajamo vse potrebne pravne, organizacijske in ustrezne logistično-tehnične postopke in ukrepe.

Preprečujemo dostop nepooblaščenim osebam do osebnih podatkov, prostorov, opreme in programske opreme, kjer so podatki hranjeni.

Zagotavljamo učinkovit način blokiranja, uničenja, izbrisa ali anonimiziranja osebnih podatkov.

ROK HRAMBE OSEBNIH PODATKOV

Osebni podatki posameznika, se lahko obdelujejo in hranijo v skladu z zakonsko podlago oziroma dokler obstaja namen ali do preklica dane privolitve posameznika. Na podlagi pisnega preklica uporabnika se podatki izbrišejo. Vsi osebni podatki, ki jih hranimo, so del te izjave o zasebnosti.

Google, kot tretja baze podatkov ima svoj sistem shranjevanja podatkov. Več o tem lahko preberete v pravilniku o zasebnosti baze podatkov tretje stranke.

PRAVICE POSAMEZNIKA

Skladno z veljavno zakonodajo, ki ureja področje varstva osebnih podatkov, ima posameznik pravico dano privolitev kadarkoli preklicati, zahtevati vpogled, popravek, omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov, in sicer tako, da nas o tem obvesti preko elektronske pošte info@apartma-tami.si.

RAVNANJE V PRIMERU KRŠITEV

V primeru kršitev varstva osebnih podatkov bomo nemudoma izvedli vse notranje in zunanje ukrepe (tehnične, organizacijske) za zaščito pravic in interesov posameznika, vsakega od prizadetih bomo o tem obvestili, prav tako bomo s tem seznanili pristojni nadzorni organ v Republiki Sloveniji.

II. POLITIKA PIŠKOTKOV

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih spletne strani uporabljajo zato, da so izkušnje uporabnikov bolj učinkovite.

Po zakonu lahko piškotke na vaši napravi shranjujemo v primeru, ko so nujno potrebni za delovanje strani. Za vse druge vrste piškotkov potrebujemo vaše dovoljenje.

Ta stran uporablja različne vrste piškotkov. Nekateri se uporabljajo na zahtevo tujih strani, ki se pojavljajo na naši strani.

Za zagotavljanje delovanja vseh funkcij spletnega mesta, se uporabljajo naslednji piškotki (ang. cookies):

  • Zahtevani piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani.
  • Piškotki za spremljanje statistike so piškotki, ki jih potrebujemo za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje.
  • Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Namen je prikazovanje oglasov, ki so primerni in zanimivi za posameznega uporabnika.

ZAHTEVANI PIŠKOTKI

Zahtevani piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani.

PHPSESSID – Piškotki ustvarijo aplikacije na podlagi jezika PHP. To so identifikatorji splošnega namena, ki se uporabljajo za vzdrževanje spremenljivk uporabniških sej. Običajno je naključno generirana številka, kako se uporablja je specifično za spletno mesto, dober primer pa je vzdrževanje statusa prijavljenega uporabnika med stranmi.

_iCD2 – Uporablja se za shranjevanje odločitev uporabnika o piškotkih. Veljavnost piškotka je določena s strani uporabnika.

PIŠKOTKI ZA SPREMLJANJE STATISTIKE

Piškotki za statistiko pomagajo lastnikom spletnih strani razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran tako, da anonimno zbirajo in javljajo informacije.

PIŠKOTKI ZA TRŽENJE

Piškotki za trženje se uporabljajo za sledenje uporabnikom prek spletnih strani. Namen je prikazovanje oglasov, ki so primerni in zanimivi za posameznega uporabnika.

POVEZOVANJE NA DRUGE SPLETNE STRANI

Spletne strani, do katerih lahko dostopate z naše spletne strani, lahko vsebujejo drugačne pravilnike o zasebnosti, ki se razlikujejo od našega pravilnika. Pri obisku teh strani, vam priporočamo, da si te pravilnike ogledate.

III. VELJAVNOST

To Politiko varstva zasebnosti in uporabe piškotkov bomo po potrebi dopolnjevali, zato priporočamo, da spremljate to stran.

Ta Politika je objavljena na spletnem mestu www.apartma-tami.si in velja od junija 2019 dalje.

IV. VPRAŠANJA

Za kakršna koli vprašanja o shranjevanju in obravnavi vaših osebnih podatkov, se obrnite na nas in nas kontaktirajte na info@apartma-tami.si